Ameland Beach Rugby Festival 2006
B÷kthor 4de plaats
(Combi Oude Beuk/ oud(&jong) Thor)

 
           

 

"Dankzij het oude maul en trekwerk (in de eerste wedstrijd van de kampioenenpoule) zijn we bij de laatste vier gekomen. Met een gelijkstand van 5-5 werd de sudden-death-regel ingevoerd, helaas werd de try door de tegenstander gescoord. Anders hadden we zelfs nog in de finale gestaan. Madeleine had alles goed geregeld, zelfs mooie wedstrijdshirtjes met kraagje en aangeknipt mouwtje in wit/oranje. Op een gegeven moment deed zelfs Liesbeth Mey mee.

Een vierde plek voor de oude beuk/oud thor is toch weer een goed resultaat.

Volgend jaar ben je er hopelijk wel bij, want de Oude Beuk bestond voornamelijk uit oud thorren.

Groeten en tot ziens

Antoinette (moet echt even omschakelen op mijn werk, heb mijn gedachten nog bij een geweldig weekend)

Nog een advies voor Amelandgangers, als je spierpijn/verrekking hebt vooral gaan swingen, en 's morgens voor de wedstrijden de zee in en je kunt er de hele dag weer tegen. Alleen op maandag op het werk is het een stuk minder."
 

Hai Fransje,

Ontzettend veel gelachen met als hoogtepunt van het weekeinde naast al het weerzien, bijkletsen, dansen en rugbyspelen: Oude Beuk geeft voetballers rugbyles. Wie niet fit is moet slim zijn en de anderhalve eeuw ervaring in het veld helpt natuurlijk ook.

Groeten!

Minke Docter

 

Ha Fransje,
Ja het was weer een tijdje geleden dat ik gerugbied heb, was het ook niet van plan maar ja, na veel bier en aan diverse kanten gevraagd te worden heb ik toegegeven, overigens meer met the Elephants meegespeeld. Tja en we waren met 7 oude Waspjes (en dat gaan er volgend jaar meer worden) maar we komen alleen maar voor de zuup eigenlijk en weer in een tentje, dat was als vanouds gezellig.

Gr Liesbeth

 

Hoi Fransje,

hoe het was? Zoals vanouds. Altijd weer leuk om met oude bekenden te rugbyen . Bovendien was het mooi weer. Ja echt op beach rugby leek het niet altijd, rolling maul dat is niet echt gepast, maar ja wie niet meer zo snel is moet slim zijn. en zo doende waren we de fitte voetballers toch te slim/ snel af en dat geeft wel een kick, toch?

Nou groetjes, Anne-Mieke

 

"Eh, snelle impressie ben nog even op m'n werk.

Was van plan mee te doen als reserve. Madeleine zei dat we aan de bak moesten de eerste wedstrijd omdat de helft van het team pas zaterdag aan zou komen. Dus ik in tenue naar velden. Daar niemand te bekennen. Anton die mij zo voorbij loopt en denkt aan de andere
kant van het strand te moeten zijn. Via via via via via Madeleine telefonisch te pakken gekregen. Ze was op weg en nam Anton op de weg ook maar mee terug.

Veld 7 daar zou het allemaal gaan gebeuren. In de poule met RCTilburg, Trier (Duits), Leuven (B), Dwingeloo en Utrecht 1 en nog een team (kom er even niet op.). Allen behalve Leuven uitgeschakeld en een deel van onszelf.

Madeleine : Dacht een gebroken vinger te hebben, deze bleek later
alleen uit de kom.
Gab(y) : een gebroken teen?! Misschien ook zwaar gekneusd want ze speelde
de volgende dag ook weer en een flinke bloedneus na een encounter met een muts van Diok
Luis : een opspelende kuit, die liep echt moeilijk!
Anton : vastzittende nekspieren
Yvette : een schelp die een stukje vlees uit mijn hiel wilde, 'k heb nu een gat daar. Een pink die dacht alleen een bal op te kunnen vangen. Hij is blauw en dik en doet nog steed zeer. Volgens de EHBO gekneusd. Maar wel ingetaped voor de wedstrijden 3, 4 en 5.
Rosemarijn: een vreemde dikke knie en kuit .
 

De uitslag van de laatste wedstrijd tegen RCT bracht ons in de onderste poule. Terwijl we die toch echt hadden gwonnnen met 11-10. Een objectief persoon aan de kant, iemand van Leuven, had de stand bijgehouden. Zelfs RCT wist dat ze verloren hadden behalve de ref dus. Tellen is moeilijk! We hebben hem dat ook verteld en hij bood zijn excuses aan maar gaf toch een verkeerde stand door.... oen! Goed, alles kwam goed want onze aller Madeleine was vroeg opgestaan en had haar recht gehaald en stonden we toch nog in de winnaarspoule.

Zondag eerste wedstrijd tegen de voetballers, de schrik van het toernooi! Het zijn erg fitte snelle meiden die vorig jaar in de finale stonden tegen Thor een balletje kunnen ze gooien MAAR RUGBYEN KUNNNEN ZE NIET! Onze tactiek was rucks en rolling mauls dat werkte, die meiden kunnnen daar niets mee. Ik was zelf te laat (OEPS), het was vroeg geworden die ochtend en een langzame start was het gevolg.

Tja ik heb ook zoveel moeten lobbyen nadat ons team zo uit elkaar was gevallen.;))) Ik had Mariette (Breda), Lies en Watje (wasps), Tox en Judith (Lady Bears) en nog wat mensen gevraagd met ons mee te doen. Er stonden best veel aan de kant, de volgende ochtend toen ik naar veld 9 liep. We hadden met mij 4 reserves! Maw. ik hoefde geeneens reserve te zijn. Alle gebleseerden speelden weer! Madeleine, Anton, Luis, Gaby ze waren allen afgehaakt naarmate we zaterdag naar het einde vd wedstrijden liepen. Ik vond het niet zo erg met die pink en gat in m'n hiel die ik maar helemaal ingetaped had voor het geval dat.

Later ben ik toch maar gaan spelen omdat Mariette ineens toch met RCT moest spelen, Pim nog niet terug was van de wedstrijd van Oemoemenoe. Dus ik ben maar weer aangetreden tegen Leuven waar we verdorie weer van verloren, met heel veel tegen weinig, alweer een uitslag die niet klopte. We werden hierdoor dus 4de.

Uiteindelijk heb ik dus 6 wedstrijden gespeeld en zijn mijn knieen heel gebleven. Ik heb genoten en zelfs twee keer gescoord. Ik bleek toch iets fitter als ik had gedacht en ja, blessures vergeet je in het heetst van de strijd. Een slechte eigenschap die weer even naar boven kwam. Vinger en hiel ingetaped en verder gespeeld. Oh....

Anyhow, het was geweldig. Impressie is bijna een verslag geworden maar daarvoor heb ik teveel tikfouten gemaakt, sorry!

Oude Beuken die hebben gespeeld waren ook nog Yvonne (Diok, ze wist niet meer zeker of ze nog lid was.) Anton, Madeleine, ik weet niet of de rest ook Oude Beuk is. De volgende keer laat ik de shirtjes bedrukken en ik ben voornemens ons nu al in te schrijven....oke, oke ik wacht wel!

O ja, na de tweede wedstrijd was de bal pleite, gejat!..... tuig van Ameland!"

Groet, Yvette

Ha Fransje (vz Oude Beuk) e.a.,
Jammer dat je ziek werd, zeg. Het was echt top en beestachtig gezellig.

We starten met 10 speelsters op papier. We weten dat Pim niet alles mee kan spelen omdat ze Oemoemenoe coacht en er ook in meespeelt. Ben overigens blij dat we niet in dezelfde poole waren ingedeeld. Thor werd door hen verslagen en kwam niet in de winnaarspoule terecht. Tja, tegen Pim spelen wil toch niemand? Gelukkig hebben we Yvette zover kunnen krijgen om mee te doen. Er was overigens weinig voor nodig om haar in het veld te krijgen. Na een wedstrijd kijken was ze zelfs bereid om een S-shirtje aan te trekken ;-).
Blessures waren dit jaar aan de orde van de dag. We begonnen ook al met het over-enthousiasme van Luise. Die loopt een zweepslag op bij het ballen op het campingveldje, voordat er ook maar een wedstrijd gespeeld is. Ze speelt toch vrijwel elke wedstrijd mee. Als spelverdeler/scrumhalf prima gewerkt. Anton (nek) en Madeleine (pink uit de kom) speelde de laatste wedstrijd tegen Tilburg niet.
De snelheid moesten we hebben van Minke. Ze heeft dit nog altijd ook al zeilt ze wat in een bootje om haar conditie op peil te houden. Geintje Minke! Dus we hadden een echt voorwaartsenteam. What's new? Eva Hermans, Louise de Jong de proppen. Rosemarijn, Pim, Anton, Madeleine, Annemiek van Boeijen van oorsprong 2e, maar eigenlijk allemaal 3e rijers.
Allemaal betrouwbare ervaren speelsters die wat kunnen met een balletje. Annemiek heeft echter jaren niets met rugby gedaan en al zeker geen wedstrijden gespeeld, maar haar balvaardigheid en fitheid waren prima bewaard gebleven. Tja, dit rugbyvirus blijkt gewoon in het lichaam te blijven zitten.

Zaterdag in de poule wonnen we redelijk gemakkelijk van URC(jong), Dwingeloo, Trier, Pickwick ladies.We konden rustig opbouwen en raakten na de 1e wedstrijd ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Met Leuven en Tilburg, de laatste 2 wedstijden hadden we wat meer moeite. We verloren van Leuven en van Tilburg wonnen we met 14-10 met behulp van de inzet van 2 Thorspeelsters (Lydia en Pien) en Yvonne van Delft. Echter de scheidsrechter vond dat we 10-10 gespeeld hadden en dus werden we 3e en stonden we (bleek 's avonds)
niet ingedeeld in de winnaarspoule. Met aanvoerdster van Tilburg 's ochtends om 9.00 uur afgesproken bij de wedstrijdtafel om dit recht te zetten. We starten dus zondag toch in de winnaarspoole (8 besten) tegen Wartrugbia en krijgen Mariette van Tilburg erbij. Dit zijn die vreselijk fitte voetbalsters die (getraind door Ilse ?Utrecht) vorig jaar 2e werden. We hebben op voorspraak van Minke de rolling maul als wedstijdplan opgevat. Pim vindt dit vreselijk! Anton vindt dit heerlijk! We hebben ze over hun achterlijn "gerolld". Hele enthousiaste supporters van de zijlijn (alle teams waren voor ons). Pim speelde intussen met haar verse Oemoemenoe-team ook in de winnaarspoole. Heel knap voor zo'n groot aantal nieuwe meiden! Wij moesten daarna tegen de winnaar van de andere wedstrijd en speel je om
de finaleplaats. Dit was een hele vervelende pot rugby met dreun op de neus van Gabrielle en een aanval op de keel van Luise. De tegenstander was DIOK. Konden we ook van winnen als we de rolling maul vaker hadden gebruikt. Yvonne en Liesbeth Mey vielen in voor Mariette en Rosemarijn. Mariette moest zelf spelen met Tilburg en Rosemarijn had een enorm bloeduitstorting op haar kuit. We stonden bijna in de finale ware het niet dat we na reguliere
speeltijd gelijk stonden. In de verlenging scoorde DIOK een 'sudden death'-try en was het voorbij.
De wedstrijd om de 3e en 4e plaats was tegen Leuven die kenden we uit onze zaterdag poule. Die waren nog steeds te sterk. We hebben de laatste wedstrijd i.v.m. blessures weer gebruik mogen maken van de inzet van Yvonne van Delft (oud DIOK) en Yvette. Die Yvette had na zaterdag behoorlijk pijn door een schelp die een stukje vlees onder uit haar voet had gehapt, maar heeft toch nog mee kunnen spelen.

De finale werd Wasps tegen Diok. Feitelijk had Leuven tegen de Wasps in de finale moeten staan, kijkend naar de ware sterkte. Dit ligt jammer genoeg aan de wijze van afwerken van de winnaarspoule. De onderlinge wedstrijduitslag Wasps- Leuven was 7-6, terwijl DIOK in de finale geen echte partij was voor de Wasps.
Overigens wil ik een volgende keer weer van die handige beenwarmers die Ploni 2 jaar geleden heeft ge´ntroduceerd. Ik had ze aan als sokken (Tenen waren wel bloot). Ik heb dit jaar voor het eerst geen gekneusde tenen, schuur- of schelpwonden, dus we gaan deze bij het standaardpakket voegen.
Misschien is het verhaal nu wel erg toegespitst op blessures, maar tja als je ouder wordt....

Speelsters oud en soms nog Thor: Louise de Jong, Luise van Luik, Anne-Mieke van Waveren (Pim), Minke Docter, kersvers beukenlid, Madeleine Bos, Annemiek van Boeijen, Gabrielle Tuijthof, Rosemarijn Dekker, Eva Hermans, Speelsters (niet oud Thor), Antoinette Geerts, Yvonne van Delft, Mariette Schmutzer, Yvette.

Invalspeelsters (1 wedstijd): Liesbeth Mey, Pien Selbeck, Lydia

Niet meegespeeld/supporters: Marga Deenen, Ploni Veenendaal, Janny Nijhuis (DTO), Irma Noltes, Mariette Koekoek, Minke (Utrecht)

(oud) Thor supporters/geblesseerden: Hilde Schonewille, Kitty Vloemans, Saskia Rovers, Eva Dijkhuis. Dus geen oude olifanten (Golden girls zaten wel in de winnaarspoule, maar
hebben we niet tegen hoeven spelen).

Groet, Madeleine