Verslag van de Herfstwandeling bij Elst, o.l.v. natuurfotograaf dhr. Van Dijk
Zondag 7 november 2004.

Leuk idee, daar doe ik aan mee! Dus vanuit Groningen vertrokken om 10.45 uur.
Onderweg naar Elst eerst wat mensen opgepikt: in Zwolle Ploni en ergens in het donkere bos roodkapje, verkleed als Hanneke.

We hadden afgesproken in het Pannenkoekhuis Sturms te Elst, waar reeds zo'n 15 Oude Beuken, 1 man en 1 kind zich hadden verzameld. Na de tactische bespreking (nog een koffie, of zullen we maar) begon de wandeling
Tussen statige oude beuken in hun herfsttooi, worden de Oude Beuken gewezen op al ons omringende natuurschoon. Elke paddestoel wordt onder elke "(groot-)hoek(-lens)" bekeken! De wandeling vond namelijk plaats onder leiding van een gids. Meindert heet hij, is werkzaam bij het Wetterskip Fryslân (da's Fries) (en dat is een Gronings grapje, sorry ik kan het niet laten), maar is ook werkzaam als fotograaf en natuurwandelgids.
Een intelligente man, die dus snel door had dat dit wandelclubje niet slechts bestond uit fotograven en natuurfreaks. Er werden (toernooi-) plannen gemaakt, (rugby-) carrières besproken, relaties en opvoedingstechnieken aangehaald. Onderwijl pikten we natuurlijk wel het een en andere wetenswaardigheidje uit de natuur mee. De wandeling in het bos rond en op de Amerongse Berg duurde ca. 3 uur.
"Het bos ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse heuvelrug. Het heuvelachtige terrein geeft onverwachte en prachtige vergezichten, enerzijds over de Gelderse Vallei en aan de andere kant tot ver in de Betuwe."
De dag hebben we afgesloten met heerlijke pannenkoeken. Ik zelf had de Betuwse variant, lekker, goed van consistentie en een stevige hap.

Alhoewel ik niet vaak mee doe met activiteiten van de Oude Beuk, ben ik hartelijk ontvangen en viel weer in een 'warm bad' van herkenning. Ik dank jullie wel. Verder wou ik nog het volgende kwijt: ik vind dat de Oude Beuk ook na 10 jaar zeker nog bestaansrecht heeft en wens haar het allerbeste toe.

Hopelijk allen tot ziens op het 15 januari in Groningen op het (verwarmde) Indoor Beachrugby toernooi ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Lady Bears!

Met vriendelijke groet,
Jane(t) Rademaker.